annaimarta
per en 13 Març 2011
1,691 Vistes

Del Iris Gewürztraminer

Celler del Montsec

DO Costers del Segre

El raïm Gewürztraminer té el seu origen en una varietat de raïm de Tramin, Italia. D'aquí el seu nom Gewürztraminer, o “Raïm de Tramin especiada”. Com a tal, es creu que es començà a cultivar a Grècia, encara que el major desenvolupament s'ha produït a Alsacia, França.

La Gewürztraminer es una casta de raïm amb la pell de color rosa. Els vins Gewürztraminer arriben a la màxima plenitud si els ceps creixen en un clima fred, per obtenir una alta quantitat de sucre propi. Per això, Alemanya, Hongria i la zona d'Alsacia són ideals per la seva producció.

Els vins Gewürztraminer tenen aromes molt perfumats amb altes sensacions de cítrics, lichi y flors, com el pètal de rosa, a més d'abricoc.
A la boca, es caracteritzen per un cuidat equilibri entre acidesa i dolçor, i són molt vius i frescos.

Com a maridatge, és recomanable acompanyar-los amb formatge curat i gras, plats de caça, fumats o amb la cuina xinesa i japonesa.

Sigues el primer a qui li agrada això.