annaimarta
per en 19 Febrer 2011
1,214 Vistes

Desprès d'un intent fallit de fer pa àrab, vam pensar que el millor que podíem fer era contactar amb els experts. Així doncs, la Karima i l'Abderrahim (aquest més aviat donava suport moral) van venir un dia a casa per ensenyar-nos com es feia.

Ingredients:

1 cullerada de llevadura fresca

500 gr. de farina

2 cullerades de sucre

2 grapats de sal

Aigua calenta

 

Elaboració:

Desfer la llevadura i el sucre amb l'aigua calenta, i un cop desfet afegir-hi la farina. Barrejar-ho tot bé, afegint aigua poc a poc i amassar-ho fins que quedi una massa homogènia. Afegir la sal barrejada amb aigua i continuar amassant fins que la massa no s'enganxi.

 

Tapar-ho amb un drap vigilant que no hi entri l'aire, fins que veguem que la massa puja (uns 20 minuts).

 

Posar sèmola de blat en una safata, on farem el panet amb una bola de massa.

 

Deixar reposar (entre 30-40 minuts).

 

Preescalfar el forn a 200ºC, només la part de baix.

Abans de posar al forn, es fa un forat al mig del pa amb el dit i es punxa la superfície amb una forquilla.

Posar el pa al forn i quan la massa hagi pujat, encendre la part de dalt del forn per tal que s'acabi de coure (uns 10 minuts)

 

I el resultat........

 

Boníssim!

Sigues el primer a qui li agrada això.