annaimarta
per en 2 Març 2011
1,532 Vistes

TORRADES AMB MOSTASSA, ENCIAM I SALMÓ FUMAT

Ingredients:

-          Pa d’espelta, kamut o blat integral amb llavors.

-          Moutarde de dijon

-          Enciam

-          Salmó fumat

Preparació:

  1. Torrar les lleques de pa; si són molt grans, millor partir-les per la meitat.
  2. Untar-les amb la mostassa i damunt i posem una fulla d’enciam que cobreixi la llesca i un tros de salmó fumat.

 

És un entrant molt senzill de fer, sa i bo!!! Ideal per anar fent boca davant d’una nit temàtica noruega... amb una bona peli i una bona copa de vi blanc sec....

AU A DISFRUTAR!!!

 

PASTISSET DE BOLETS VARIATS (à notre façon)

Ingredients:


- Massa brisa o de pasta de full

- Xampinyons frescos, ceps i mocoses (de ca l'Eladi)

- Mantega de soja

- Nata per cuinar de soja

- Vi blanc sec

- Julivert fresc

- Sal i Pebre

 

Passos a seguir:

1. En una paella, posar-hi mantega a desfer i afegir-hi els diferents tipus de bolets, i anar-los coent. A mesura que vagin estan fets, tireu-hi una mica de sal.

2. A continuació, afegiu-hi una mica de vi blanc, la nata per cuinar de soja i el julivert i anar-ho remenant fins que quedi una barreja ben lligada.

3. Estirar la massa de pasta de full o brisa, i fer-ne quatre rodones (de la mida dels motlles aquests que tenen forma de circumferència). Posar-ho al forn durant una estoneta amb paper de plata per tal, que les rodones de massa es coguin.

4. Un cop feta la pasta, ja només queda muntar el plat: Agafem una plata que pugui anar al forn, i la cobrim amb paper de forn o d'alumini. Damunt i col·loquem el motlle rodó que ens servirà perquè el pastisset no es desmunti i hi col·loquem, una rodona de massa; damunt amb l'ajuda d'una cullera hi posem la barreja dels bolets, i ho tornem a cobrir amb una altra rodona de massa. Per damunt hi tirem una mica més de nata per cuinar i un pelet de formatge ratllat.

5. Ho introduïm de nou al forn a gratinar uns tres minuts i llestos!!!! BUNÍSSIM.... DE VERITAT!!!!

   

SALMÓ AL FORN AMB PURÈ DE COLIFLOR

Per fer aquesta recepta, és molt molt aconsellable comprar un tros de salmó sencer, amb la pell.

Preparació del salmó:

1r. Netejar i escórrer el salmó, i disposar-lo en una font que pugui anar al forn amb la pell a sota, i posar-lo a coure al forn, tal qual… SENSE CAP CONDIMENT…. NI SAL, NI UN RAIG D’OLI, NI RES!!! L’estona de cocció dependrà del tamany de la peça… però aviat està cuit…. Més que res que si us passeu de cocció, serà massa sec i no valdrà res !

2n. Un cop cuit, afegiu-hi sal i pebre i listos !!!! Alucinareu…. De veritat…. Amb aquest tipus de cocció es conserva moltíssim el sabor original del peix, i és relament molt molt gustós!

Per fer el purè de coliflor:

Ingredients:

-          1/2 coliflor

-          3 cullerades de nata per cuinar de soja

-          1/2 ratlladura de llimona

-          1 cullerada de tàperes picades

-          1 ou dur picat

-          ½ culleradeta d’estragó

Passos a seguir per fer el purè:

  1. Posar la coliflor a bullir, i un cop estigui feta, passar-la pel túrmix fins que quedi suau i cremosa.
  2. Afegir-hi la nata per cuinar, la ratlladura de llimona, les tàperes, l’ou dur i l’estragó, i barrejar-ho bé. I listos!!!!

Veureu…. Al menys a nosaltres ens ho va semblar, que és un puré amb un gust especial, diferent als gustos als que estem habituats ! I sí, és cert: amb el salmó queda molt bé, i molt noruec!!!

VAL LA PENA PROVAR-HO!!!!
 

TARONGES FARCIDES

Si us hem de ser sinceres, ja us avancem que la recepta original d’aquest postre noruec, a nosaltres no ens va agradar gens…. (PERQUÈ NEGAR-HO!!!!)…  en canvi, la variant ÀRAB (que seria el mateix amb canyella… és BUNÍSSIM!!!!)….

Però bueno, com que per gustos, colors! Us expliquem la recepta original, i si algú s’hi atrevéix, endavant!!!!

 

 

Ingredients:

 

8 Taronges

2 cullerades soperes de sucre

½ tassa de licor de menta

Menta fresca

 

 

  1. Tallar les taronges per la meitat, retirant també els caps, amb l’objectiu que es puguin aguantar damunt d’un plat.
  2. Buidar les taronges amb l’ajuda d’un ganivet i una cullera, i reservar les polpes.
  3. Posar en un bol totes les polpes amb el licor de menta i el sucre, i deixar macerar a la nevera durant 30 minuts.
  4. Servir el postre, farcint les taronges buides amb la polpa macerada i decorar amb unes fulles de menta!!!!

 

 

Au!!! Aquí el teniu…que no sigui dit, que no es va provar!!!

 

Sigues el primer a qui li agrada això.