annaimarta
per en 12 Febrer 2011
1,229 Vistes

La tartiflette, típica de La Savoie, a França, prové d'un plat molt antic i humil a base de patates i llard de porc fumada, a la qual els productors de formatge reblochon de la regió, van agregar-hi el formatge esdevenint un nou plat anomenat tartiflette i amb el que promocionarien el seu producte i la regió arreu.

Ingredients (2-3 p):

- 3 patates de mida mitjana

- 1 formatge reblochon (malgrat que no cal que el feu servir tot)

- 10 cl de crema de llet de soja (ho podeu fer amb crema de llet normal)

- 10 cl de vi blanc sec

- 3 o 4 cebetes franceses "échalotes"

- beicon (si pot ser compreu-lo que sigui fresc, en una botiga de confiança; pels artesencs i artesenques nosaltres som fans del de "Cal Espinal")

- sal i pebre recent mòlt

 

Passos per fer la tartiflette:

1r. Rentar les patates i bulliu-les senceres i sense pelr durant 20min.

2n. Peleu les patates i tallaeu-les en cubs d'1,5 cm aprox. Poseu-los en un bol i ruixeu-les amb vi blanc.

3r. Peleu i talleu fines les "échalotes" i afegiu-les al bol de les patates i el vi

4rt. Pre-escalfeu el forn a 200ºC

5è. Tallar la cansalada a dauets i passeu-la un momentet per la paella. Molt poc, perquè si no, quan ho poseu al forn se us ressecarà massa i no tindrà gust!

(mentre aneu cuinant... us recomanem estar ben acompanyats de bona música francesa...la que us vingui de gust en aquell moment... us proposem, si us ve de gust, la Pink Martini i una bona copa de vi blanc!!!!)

6è. En un recipient que pugui anar al forn, posem la barreja de la patata, el vi i les échalotes; hi afegim la cansalada/beicon, la crema de llet i el formatge reblochon tallat per la meitat. Li podeu posar tot, o només una meitat...dependrà del que us agradi el formatge i de "lo" contundent que voleu que us quedi el plat.

7è. Finalment poseu-ho a coure al forn, al mig més o menys, durant 6 o 7 minuts. Després podeu encendre el gratinador i posar-ho a gratinar durant dos o tres minutets més.... i MMMMMMMMMMMMMMM...disfruteu..........

bon appétit à tous!


Sigues el primer a qui li agrada això.